پیام خراسان

آخرين مطالب

چگونه به جمع صدساله‌ها بپیوندیم؟ | 4 راز سلامت و طول عمر اجتماعي

چگونه به جمع صدساله‌ها بپیوندیم؟ | 4 راز سلامت و طول عمر
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش صد آنلاین،صدساله‌ها به عنوان نمادی از پیری موفق و سالم شناخته می‌شوند. برخلاف باور عموم، داشتن طول عمر طولانی تنها به عوامل ژنتیکی وابسته نیست؛ بلکه بیش از 60 درصد عوامل موثر در پیری موفق قابل‌تغییر هستند.
به همین دلیل است که دانشمندان با بررسی زندگی صدساله‌ها، به دنبال کشف عادات و شیوه‌های زندگی‌ای هستند که می‌تواند به دیگران نیز در رسیدن به زندگی سالم و طولانی کمک کند.
بر اساس مطالعاتی که روی سبک زندگی افراد صدساله و نزدیک به صدساله در سراسر جهان صورت گرفته، چهار عامل کلیدی در رسیدن به عمر بیشتر نقش دارند: رژیم غذایی متعادل، مصرف کنترل‌شده دارو، خواب مناسب و زندگی در محیط‌های طبیعی و سالم .
1. رژیم غذایی متنوع با مصرف کنترل‌شده نمک تغذیه نقش اساسی در سلامت و طول عمر دارد. صدساله‌ها اغلب رژیم غذایی متعادل و متنوعی دارند که از آن‌ها در برابر بیماری‌ها و مشکلات سلامتی محافظت می‌کند. در مطالعه‌ای که روی این افراد انجام شده، مشخص شد که آن‌ها به‌طور متوسط 57 تا 65 درصد انرژی خود را از کربوهیدرات‌ها، 12 تا 32 درصد از پروتئین و 27 تا 31 درصد از چربی‌ها تأمین می‌کنند.
غذای اصلی آن‌ها شامل برنج، گندم، میوه‌ها، سبزیجات و منابع پروتئین مانند مرغ، ماهی و حبوبات است، در حالی که مصرف گوشت قرمز در رژیم غذایی آن‌ها محدودتر است. این نوع تغذیه، شباهت زیادی به رژیم غذایی مدیترانه‌ای دارد که با کاهش خطرات مرتبط با اختلالات فیزیکی و مرگ زودرس ارتباط دارد.
بیشتر صدساله‌ها از رژیم غذایی کم‌نمک پیروی می‌کنند. در میان مطالعات مورد بررسی، تنها یکی از آن‌ها مصرف سدیم روزانه را اندازه‌گیری کرده و به‌طور میانگین 1٫6 گرم سدیم مصرفی در روز را گزارش کرده است که در حد توصیه سازمان بهداشت جهانی، یعنی کمتر از دو گرم در روز، قرار دارد. جالب است بدانیم که رژیم غذایی سنتی اوکیناوا در ژاپن که به طول عمر ساکنان آن معروف است، به طور متوسط تنها 1٫1 گرم سدیم در روز دارد. نتایج این بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف بیشتر نمک خطر اختلال عملکرد فیزیکی را افزایش می‌دهد. بنابراین، توصیه می‌شود که برای زندگی طولانی‌تر، مصرف نمک کنترل و رژیم غذایی سرشار از غلات کامل، سبزیجات، میوه‌ها و پروتئین‌های سالم باشد.
2. مصرف کمتر دارو برخلاف تصور عمومی، صدساله‌ها از بیماری‌های مزمن کاملاً در امان نیستند، اما اغلب در سنین بالاتر از دیگران به این بیماری‌ها مبتلا می‌شوند. در تحقیقات، صدساله‌ها به‌طور متوسط 4٫6 دارو مصرف می‌کنند، در حالی که در مقایسه با آن‌ها افراد با سنین کمتر به‌طور میانگین 6٫7 دارو مصرف می‌کنند. این تفاوت ممکن است نشان‌دهنده سلامت بهتر این افراد یا نیاز کمتر آن‌ها به درمان‌های دارویی باشد.
همچنین، مصرف همزمان داروهای متعدد (چنددارویی) که در میان افراد مسن رایج است، با خطراتی همچون اختلال شناختی و تداخلات دارویی مضر همراه است. بنابراین، پزشکان باید تنها در صورت نیاز دارو تجویز کنند و بیماران باید نسبت به مزایا و خطرات هر دارو آگاه باشند. مصرف کمتر دارو و مدیریت صحیح آن می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی و افزایش طول عمر کمک کند.
3. خواب خوب و باکیفیت خواب کافی و باکیفیت تأثیر قابل‌توجهی بر سلامت جسم و روان دارد و به کاهش خطر بیماری‌های مزمن کمک می‌کند. کیفیت و کمیت خواب روی سیستم ایمنی، هورمون‌های استرس و عملکردهای قلبی-متابولیک مانند چاقی، فشار خون بالا و دیابت تأثیر می‌گذارد. در این مطالعه، 68 درصد از صدساله‌ها از کیفیت خواب خود راضی بودند. براساس پژوهش‌ها، بهترین مدت خواب برای بزرگسالان بین هفت تا هشت ساعت در شب است.
برای داشتن خواب بهتر، توصیه می‌شود که برنامه خواب منظم، محیط آرام و مناسب برای خواب، ورزش منظم و مدیریت استرس در نظر گرفته شود. خواب مناسب می‌تواند اثرات مثبتی بر سلامت عمومی و طول عمر داشته باشد و از بروز مشکلات مرتبط با پیری جلوگیری کند.
4. محیط زندگی بیش از 75 درصد از افراد صدساله و نزدیک به صدساله در مناطق روستایی زندگی می‌کنند. این ارتباط میان زندگی در محیط‌های طبیعی و طول عمر، ممکن است به دلیل تأثیر طبیعت بر سلامت روان و فیزیکی افراد باشد. مطالعات نشان می‌دهند که قرار گرفتن در معرض فضای سبز با کاهش استرس، افسردگی، فشار خون و دیابت نوع دو همراه است و به افزایش امید به زندگی کمک می‌کند.
زندگی در محیط‌های آرام و طبیعی با هوای پاک و کم‌آلایش، به ویژه در مناطق روستایی، می‌تواند در طول عمر و کیفیت زندگی نقش داشته باشد. اگرچه زندگی در شهرها دارای مزایای خاص خود است، اما به نظر می‌رسد که طبیعت و فضای سبز اثر مثبتی در طول عمر دارد.
عوامل دیگری که بر افزایش طول عمر تأثیر دارند علاوه بر چهار عامل کلیدی ذکر شده، تحقیقات نشان می‌دهند که برخی دیگر از عادات سالم نیز می‌توانند به دستیابی به طول عمر بیشتر کمک کنند. اجتناب از استعمال دخانیات، مصرف کم یا عدم مصرف الکل، ورزش منظم و حفظ ارتباطات اجتماعی از جمله این عوامل هستند. ایجاد تغییرات مثبت در شیوه زندگی و پیروی از عادات سالم، نه تنها باعث بهبود کیفیت زندگی می‌شود، بلکه افراد را در دستیابی به طول عمر بیشتر یاری می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/751331/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آنچلوتی: آخرین بار که 4-0 به بارسلونا باختیم، قهرمان لالیگا و لیگ قهرمانان اروپا شدیم

راز لاغری در دست قهوه فیلتر نشده

اتریش؛ سرزمین «ترین‌ها»(+عکس)

جریمه حمل بار غیرمتعارف با وسیله غیرباربری چقدر است؟

حمل بار غیرمتعارف با خودروی شخصی چقدر جریمه دارد؟

آغاز مسابقات ملی والیبال کارکنان دستگاه‌های اجرایی کشور در استان آذربایجان‌غربی

بازی خرس‌های قهوه‌ای با دوربین‌های تله‌ای در جنگل‌های سوادکوه (فیلم)

علت واکنش نشان دادن این بار اعراب به حمله اسرائیل به ایران چه بود؟

روایت مهر از اجتماع مردم انقلابی مشهد مقدس

کتاب بدن هرگز دروغ نمی‌گوید

راز ناپدید شدن مرد جوان در نسخه برادران رمال

مراسم بزرگداشت «مرتضی روحانی» در نگارخانه رضوان مشهد

35 شهید بر اثر بمباران منازل مسکونی شمال نوار غزه (5 آبان 1403)

وقوع یک حادثه امنیتی سخت علیه صهیونیست‌ها در جنوب لبنان

تصاویر: تجمع مردم مشهد برای مطالبه وعده صادق 3

تنگ‌ارم دشستان سه بار لرزید

تجمع مردم مشهد در حمایت از نیروی پدافند هوایی ارتش+ فیلم

هند کوچکترین ماشین لباسشویی جهان را ساخت!

شگفتی‌های نسخه دست نویس شاهنامه در موزه ملی آمریکا!

آبگیری 7.7 میلیون متر مکعبی سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی

حفظ ژنوم زعفران خراسان جنوبی به عنوان یک سرمایه ملی

بزرگترین بازار گل زعفران ایران در تربت‌حیدریه آغاز به کار کرد +فیلم

سهم بزرگترین تولید کننده زعفران جهان در تجارت 12 درصد است

بازار سیاه جهانی برای طلای سرخ ایرانی!

بیانیه تشکل‌ و کنشگران حوزه علمیه خراسان در محکومیت حمله تروریستی رژیم صهیونیستی

فرماندهان محترم کمر دشمن را بشکنند

قدردانی مشهدی‌ها از اقتدار نیروهای مسلح در مقابل رژیم صهیونیستی

هنر سازمان همیاری تعامل سازنده با شهرداری‌ها است

جریان زندگی در سایه مدافعان قدرتمند آسمان

جشنواره زرشک و زعفران در قائنات خراسان جنوبی

تونل راهدار فداکار در جاده ترانزیتی بندرعباس - حاجی‌آباد مسدود شد

افزایش پروازهای فرودگاه های خراسان جنوبی در برنامه زمستانی

مدارس حاجی آباد دایر هستند

قدرت نظامی ایران دشمنان را به سزای اعمال خویش خواهد رساند

ماهواره اینتلست 33e به 20 تکه تقسیم شد | راز فروپاشی در فضا چیست؟

ارسال بیش از 1000 مقاله به دبیرخانه اجلاس سراسری نماز

اختلال برق و قطعی سایت‌های خبری: عدم پاسخگویی فن‌آوا به شایعات دامن می‌زند

رمز و راز نیمه پنهان ماه؛ آنچه نمی‌توانیم ببینیم!

واکنش نماینده مجمع خراسان شمالی به حمله اسراییل

پیگیری و جدیت اداره کل صمت خراسان‌شمالی بر ایمنی و نظارت بر معادن استان

چگونه به جمع صدساله‌ها بپیوندیم؟ | 4 راز سلامت و طول عمر

امضای تفاهم‌نامه داخلی‌سازی تجهیزات صنعتی بین مجتمع اسفراین و سنگ آهن مرکزی ایران

کمک 970 میلیون تومانی مردم خراسان شمالی غزه و لبنان

صادرات 108 میلیون دلاری ایران به تاجیکستان

کمک 970 میلیون تومانی مردم خراسان شمالی به غزه و لبنان

طرح قاضی مدرسه در شهرستان خرم‌آباد اجرا شد

عدم پاسخگویی فن‌آوا به شایعات دامن می‌زند

پیش بینی بورس فردا یکشنبه (4 آبان 1403)

کشف پرونده دستبرد به کارگاه تولیدی خودروهای ویژه مناطق ساحلی در مشهد

تصادف در جاده کلات به مشهد و فوت بانوی میانسال